WELKOM

In september 2011 ben ik gestart met gastouderopvang Klavertje 4. Hiermee kwamen voor mij een aantal wensen uit; Ten eerste het werken met jonge kinderen en zijdelings hun ouders.Dan de kleinschaligheid die ik als gastouder kan bieden zodat ik elk kind voldoende aandacht kan geven en hen kan stimuleren in hun eigenheid. De eigenheid van elk kind waarborgen is voor mij erg belangrijk; ik geloof in de kracht van het verschil tussen kinderen. Dat is immers wat elk individu uniek maakt!
En ten slotte het groene aspect; Ik sta zelf dicht bij de natuur die me blijft verwonderen en geniet van de omgang met dieren. Dit plezier en de verwondering wil ik graag overbrengen op kinderen door met hen spelenderwijs de natuur te ontdekken.

Deze site geeft u een beeld over mijn persoon, de omgeving waarin de opvang plaats vindt en algemene informatie over gastouderopvang.
Natuurlijk kan deze site nooit een vervanging zijn van een persoonlijke kennismaking. Daarom nodig ik u van harte uit om contact met me op te nemen. Dat kan via het contactformulier, via de mail, via Facebook of telefonisch. Ik sta u graag te woord!

jij bent jij
ben je anders dan een ander
ja natuurlijk, jij bent jij
want je bent apart geschapen
uit een ander hoopje klei

kijk gerust eens in de spiegel
naar het kunstwerk dat je bent
jouw gezicht, jouw lijf en leden
jouw karakter, jouw talent

zie je wel, je bent een wonder
niets aan jou is saai en grijs
wees maar jij, en blijf bijzonder
zing gewoon je eigen wijs...

Dát is mijn motto:
Iedereen is anders en jij bent precies goed zoals je bent.
Laten we leren en genieten van elkaars verschillen!
                                                                                                                                                  WIE BEN IK

................... Na het behalen van mijn propedeuse SPH, jarenlang vrijwilligerswerk bij Home-Start (opvoedondersteuning aan jonge gezinnen) en als peuterspeelzaalleidster is voor mij vast komen te staan wat ik eigenlijk al wist; dat ik met jonge kinderen wil werken, maar dan wel kleinschalig en dicht bij de natuur. Dit besef gecombineerd met het feit dat ons huis zowel binnen als buiten veel mogelijkheden biedt, heeft mij doen besluiten om thuis een kleinschalig kinderdagverblijf te starten: Klavertje 4.

Wat Klavertje 4 uw kind(eren)biedt is ruimte; ruimte in de letterlijke betekenis van het woord, maar zeker ook ruimte in de zin van het respecteren en stimuleren van de eigenheid en de kracht van elk individueel kind.

Over de letterlijke ruimte: Binnen is een professionele opvangruimte ter beschikking van 9 x 9 m2 met een keuken, aparte slaapkamer en toilet/douche. De opvang vindt dus niet, zoals meestal bij gastouderopvang het geval is, plaats in ons woonhuis maar in een aparte ruimte met een eigen ingang. We hebben een grote tuin waar kinderen naar hartelust kunnen spelen en ontdekken, wellicht samen met de dieren. Ik ben van mening dat de natuur een prettige, maar ook zeer belangrijke leeromgeving is voor kinderen!

Over de figuurlijke betekenis van ruimte: Door de kleinschaligheid van Klavertje 4 kan ik elk kind individuele aandacht geven en kan ik hen stimuleren in hun eigenheid. De eigenheid van elk kind waarborgen is voor mij belangrijk; ik geloof in de kracht van het verschil tussen kinderen. Dat is immers wat elk individu uniek maakt!

Ik wil graag kinderen bij mij in huis een 'tweede thuis' te geven. Mijn doel daarbij is een plek te creëren waar uw kind(eren) met plezier naar toe gaan, waar zij veiligheid en respect vinden. Een plek waar zij uitgedaagd en gestimuleerd worden om te ontwikkelen, ieder op zijn of haar eigen manier.
Ik bied dagopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De opvang zal gericht zijn op het welbevinden en de eigenheid van de kinderen, het stimuleren van de verschillende ontwikkelingsgebieden waarbij gelet wordt op de individuele behoeften van elk kind en een open contact met de ouders.
Ik ben Anita Louwers-Knijnenburg (1968), sinds 1991 getrouwd met Marcel. Samen hebben we  4 heerlijke dochters; Brechje (1994), Mirthe (1996), Fenne (1998) en Silke (2002). Wij wonen met z’n allen net buiten Deurne, in de wijk Walsberg. Zowel binnen als buiten hebben we volop ruimte en veel dieren; hond, katten, kippen, geiten en paarden. Kortom, een heerlijke plek voor kinderen!

Ik ben een warm en invoelend persoon met respect voor anderen en ik sta positief in het leven. Ik heb veel ervaring met kinderen en heb me jarenlang verdiept in de opvoeding en de ontwikkeling van kinderen, ouder-kind relaties, ontwikkelings- en gedragsproblemen en de begeleiding die bij deze kinderen past om ook hen tot bloei te laten komen..........

welkom
klavertje 4
f.a.q.
foto album
links
contact
wie ben ik